top of page
Tijd voor een feestje

PS: niet vergeten#!Onderaan de pagina kan je een nieuwe E-book downloaden met veel tips

blijf genieten

Verjaardagen, terrasjes, barbecues, feestjes, ja onze agenda zit er gelukkig vol mee. Maar toch is dit met afvallen soms lastigZulke feestjes betekent niet weg lopen, maar bewuste keuzes maken. Niet en en  maar of of!  Neem wat lekkers maar sport dan extra. Neem niet een wijntje en een ongezond gerecht. Ontbijt licht en neem in de lunch een salade zodat je toch nog genoeg calorieën hebt om te genieten. Plan van te voren wat je mag eten zodat je een afspraak maakt met je zelf, en noem maar op! Genoeg manieren om zo jezelf in bedwang te houden maar alsnog te genieten!

Ga je naar een restaurant? No worries: Lekker blijven genieten, je doet dit tenslotte niet elke week! Probeer van te voren de menukaart te bestuderen en maak dan alvast een afspraak met je zelf. Zo voorkom je dat je opeens voor wat minder gezonds gaat kiezen. Een 3 gangen menu? Geen probleem. Neem als toetje een koffie of neem een mager voorgerecht. Bestel saus apart, zodat je zelf de hoeveelheid kan bepalen. Moet je perse de frieten eten? Of kan je ook wat extra salade nemen? Vaak zit je al vol van het hoofdgerecht en hoef je de bijgerechten niet eens! Vraag de bediening eventueel advies of het een mager gerecht is en leg gewoon uit dat je aan het afvallen bent. Dit waarderen ze vaak!

 

Ga je een avondje stappen? Een prosecco/champagne (77kcal) mag je dan ook gerust drinken. Rum zoals Bacardi mag ook (neem dan gewoon Bacardi met ijs in een whisky glas en drink deze rustig op, of meng het met spa rood/cola light. Wodka spa rood is ook geen probleem. Probeer de zoete drankjes & mixjes te vermijden. En bier.. Tja dat is lekker maar ze noemen het niet voor niks een bierbuikbuilder.  Probeer dit te minderen. Een goed rood wijntje zit dan wel weer meer kcal in maar is wel weer beter voor hart en bloed vaten. Het moeilijkste punt van alcohol is dat het de remmen los gaat, zo kunnen wij bijvoorbeeld veel meer neigen naar fastfood. En dit kan zelfs uitlopen tot de dag erna! Oppassen dus dat je daar niet de mist in gaat!

 

Heb je een verjaardag? Het blijft altijd lastig om op verjaardagen jezelf te bedwingen. Je hebt tenslotte niet in de hand wat er op tafel komt. Kies je voor taart die gelijk al veel kcal bevat en maar 1 keer langs komt? Of kies je voor de hapjes die op tafel komen? Die je continu zullen blijven aanstaren? Maak keuzes. Niet en/en maar of of.

Tips:

 • Zorg dat je de bob bent, drank gooit remmen los

 • Neem alleen het aller lekkerste (cijfer je eten, is dit je calorieën waard?)

 • Maak keuzes niet en en maar of of

 • Plan van te voren wat je gaat eten, zo maak je je een afspraak met jezelf. STAY STRONG

 • Ga nooit met honger naar een verjaardag

 • Kies bewuster. Een gezond hapje is misschien wel netzo lekker als een vetter hapje?

 • Neem scherpe kauwgom mee, als je je eenmaal hebt laten verleiden kan je zo de smaak weer wegbrengen wat dooreten voorkomt

 • Ga niet te dicht bij de verleiding zitten

 • Complimenteus weigeren: Niet ja zeggen omdat je beleefd wil zijn, je mag weigeren.

 • Wees strenger voor je zelf. Je bent geen klein kind meer die alles MOET hebben, Je mag best NEE zeggen.

 • Ken de consequenties, Als je gaat snoepen, zal je dit eventueel zien op de weegschaal en zal je over het algemeen een schuld gevoel hebben. Is dat het jou waard?

Mijn eigen ervaring: Mij zal je vaak zien met een water in een wijnglas, zo ben ik bewust bezig en heb ik toch het gevoel dat ik gezellig mee doe. Vaak vind ik het ook netzo lekker! Ik plan graag van te voren zodat ik afspraken maak met mij zelf, dit houdt mij sterk om impulsieve acties te voorkomen. Ook ben ik vaak genoeg de bob, zodat ik me zelf niet laat gaan tijdens een stap avondje en vooral na die tijd de trek in de snackbar of doner kebab kan weerstaan! Het was een moeilijke weg om er te komen, maar ik kan nu zeggen dat ik oprecht kan genieten van bewuste keuzes maken. Als ik smokkel heb ik geen spijt meer en geniet ik ook gewoon.

xxxx Lonneke

Meer inspiratie ?
Download deze leuke E-book met veel tips!

My favo weekendfood

~Borrito´s van wortelwrap of volkoren wrap met kipfilet,mais,paprika,chilisaus 0,0 vet

~Lasagne van courgette of volkorenbladeren met mager rundergehakt, tomaat, champignons, ui,paprika

~Magere runderburger of vegan burger met een volkorenbol, sla, tomaat, ei, champignons,

~Zoete aardappelfrietjes uit de airfryer met ovenschotel kipfilet pesto en mozzarella en groente

~Flamkuchen van wortelwrap of volkoren wrap met gerookte zalm,rocula, tomaat, cashewnoten

~Plankje met kaas, augurkje met kipfilet, komkommer en paprika met eigen gemaakte yoghurtdip

~3 volkoren toastjes met eigen gemaakte tonijnsalade,komkommersalde,zalm

~Aardbeien met gesmolten chocolade dark 80 procent

~Bananen pannenkoek met kaneel

~Nacho´s van wortelwrap of volkoren wrap

~Yoghurtijs met frambozen

~Eigen gemaakte yoghurt taartje

opdracht

Plan van te voren wat je gaat eten en zie de mogelijkheden die je allemaal wel hebt!

sportenforfun

Vandaag op de planning:

Benieuwd naar yoga? Doe deze beginnerssessie mee!

 

Goodluck

bottom of page