top of page
gezonde Morning

PS: niet vergeten#!Onderaan de pagina kan je een nieuwe E-book downloaden met veel tips

varieer&leer

Deze week gaan wij zelf eetschema's maken! Yes een hele week die jij zelf mag gaan samenstellen! Waarom?? Omdat je alleen zo zelf schema's kan maken die bij je smaak,leestyle en omgeving past! Hieronder kan je een E-book vinden met veel tips en een enorme inspiratielijst.

 

Koken niet weg gelegd voor mij? WAAROM NIET?

Oeh het ziet er allemaal zo lekker uit he, die recepten, maar zelfs voor mensen die het lastig vinden om te koken of weinig tijd hebben, kan het heel gemakkelijk. Er bestaan zoveel easy gerechten!

Voordeel van recepten maken:

  • Je varieert meer:

Door te variëren krijg je niet alleen meer voedingstoffen binnen, het maakt eten ook leuker. Als je elke keer het zelfde eet denk je er bijna niet bij na. Als je een keer varieert lijkt alles weer lekkerder! De Cheese cake van week 1 is bijvoorbeeld dan een lekker gemakkelijk toetje.

  • Je leert ervan:

Van uitproberen leer je ook te kennen wat je wel en niet lekker vindt. Misschien vond je het product juist heel lekker en wil je dat vaker toevoegen bij het gerecht, of dat sausje niet zo lekker maar met je eigen sausje beter? Verbreed je kennis van voeding en dan zul je zien dat je veel meer opties hebt om lekkerder en gezonder te gaan koken!

TIPS!

  • Zoek lekkere gerechten op internet en print ze uit, doe ze in een klapper. Zo heb je je eigen kookboek samengesteld met producten die jij lekker vindt.  Ps let op. Een lowcarb bij Happyfigure heeft weer andere regels dan een low carb op andere diëten, zo mag je bij dit programma bijvoorbeeld wel fruit, maar geen vette kaassoorten of sausen.

  • Ga naar de supermarkten. Bijna iedere supermarkt heeft wel eigen samengesteld menu’s. let wel op sommige zijn minder gezond.

  • Wissel op facebook verschillende menu’s uit. Wat eet jij vandaag? Of volg happyfigurehardenberg op Instagram voor meer inspiratie.

  • Ben je geen kokkin? Google dan op makkelijke gezonde recepten of recepten in 10 minuten klaar. Niet teveel ingrediënten  gebruiken? Genoeg boeken en dingen op internet te vinden met bijvoorbeeld maar 6 ingrediënten. 

Mijn eigen ervaring:

Ik en bakken? Pff geen tijd voor en dat kan ik toch helemaal niet. Totdat ik bij Weightwatchers ging werken en wat recepten moest uitproberen. De eerste keer liep ik te zoeken naar de producten, alleen dat vond ik al een opgave. Laat staan het bakken nog! Totdat ik proefde hoe lekker het is. De tweede keer maakte ik al snel weer dat gerecht en dit keer sneller. De derde keer wist ik het al uit mijn hoofd en zo als nu maak ik het recept alsnog afentoe! Elke maand 1 nieuw recept uit proberen is wel 12 nieuwe recepten per jaar en dat kost je weinig tijd! Gewoon proberen dus!

xxxx Lonneke

appel.jpg

E-book variatie

opdracht

Probeer een nieuw recept uit.

sportenforfun

Vandaag op de planning:

Spelen jullie mee met het woordenspel workout? Speel het met iemand anders en verzin zelf namen. Of gebruik je eigen naam en doe deze workout!

Goodluck

bottom of page