top of page
125564234_656948831657039_68414076610140

lekker bewegen

Bewegen kan leuk zijn!

Veel mensen hebben een hekel aan om te starten met bewegen, maar wanneer er wel word gesport voelen ze zich vaak daarna 10x beter. Wij hebben talloze excuses hiervoor, maaaar wij willen toch afvallen en fitter worden? En we weten toch dat als je strakker en fitter wilt worden toch echt moet gaan bewegen? Gewoon doen dus! Sporten is goed voor de bloedcirculatie, spieren, gewrichten en botten. Naast dat stimuleert sporten ook nog eens de stofwisseling, dit doordat de vetweefsel word verminderd en je spiermassa kan creëren. Hoe meer spieren in je lichaam hoe sneller je stofwisseling zal worden. Als de stofwisseling verhoogt is heeft dit een mooi effect op je figuurtje! Ook zal je fel er uiteindelijk mooier uit zien, en zal je lichaam strakker worden als je erbij sport dan dat je er niet bij sport! Heb je geen tijd voor de sportschool dan zijn er nog talloze andere manieren om aan je beweging te komen.

Samen gezelliger:

  • Ga naar de groepsles. Niks is fijner dan bewegen in een groep die hetzelfde mee maakt als jij, samen motiveren we elkaar om door te gaan op een moment waar je normaal zou afhaken! Toch nog een beetje onzeker om in een groep te starten? Begin dan bij kleine of rustige groepen. Je kan sportscholen langsbellen wanneer het een rustig moment is. 

  • Maak lekker een wandeling met een vriend/vriendin en klets de hele weg! Heb jij door dat je aan het lopen bent? Nee? Waarom zitten met een kop thee met een verleiding van een lekkere koek op de bank terwijl je ook gewoon lekker kan wandelen? Netzo gezellig toch?

  • Post op facebook wanneer je gaat sporten. Wie weet heeft iemand wel zin om samen met jou het sportprogramma te gaan oefenen!

Extra motivatie? Zet je stappenteller aan. Hiervoor heb je verschillende apps. 7.500 Stappen is gewenst per dag bij een zittend beroep. 10.000 stappen bij een beroep waar je veel loopt. Heb je het nog niet gehaald, kan dit motiveren om toch nog even door te gaan stappen. Mooie uitdaging!

Geen tijd om te sporten? 15 minuten kunnen wij altijd wel even vrij maken. Download de fitness app en je zult zien dat sporten niet heel moeilijk hoeft te zijn. Koop een matje bij de action, wat gewichtjes en gaan met de banaan! Als je het zo brekend hoef je maar 1 uur per week te sporten! Dit verdeeld over 3 dagen. Dat is toch NIKS!

Mijn ervaring: Over sporten kan ik weinig zeggen. Ik hou ervan! Lekker zweten in een sportschool. Het gevoel na een lekkere work out maakt mij HAPPY! Als ik dit ‘s ochtends al doe, ben ik de hele dag door fit en goed bezig met mijn doel. Als ik het ‘s avonds doe, heb ik een voldaan gevoel en vermijd ik mijn lekkernijtje op de bank door te gaan sporten! Tuurlijk heb ik ook wel eens momenten dat ik voor mijn gevoel te druk ben, maar dan alsnog kan ik een half uurtje eerder uit bed gaan om zo toch even een halfuurtje te gaan hardlopen. Als je echt wilt en er tijd voor vrij maakt. Ik was uiteraard in het begin ook niet zo, door het te herhalen merk je dat het makkelijker word. Je gaat opeens doelen stellen en vooral doelen halen! En dat geeft een kick! Voordat je zo ver bent moet je eerst dus proberen regelmatig te sporten, zodat je het op een gegeven moment echt LEUK gaat vinden.. jaja ook JIJ kan sporten leuk gaan vinden!

xxxx Lonneke

week menu

17857128406925247.jpg

Ontbijt:

omelet van 2 eieren

veldsla

0,5 paprika

gerookte zalm

 

Tussendoortje:

snoep tomaatjes

 

Lunch:

spinazie smoothie

150 gram almond melk

appel-spinazie

 

 

Tussendoortje:

handje ongezouten noten

Avond eten:

85 gram bieflap in olijfolie

2 sjalotten + 1 rode ui

200 gram gekookte worteltjes

Tussendoortje:

Recept: Mango Dessert

Ontbijt:

2 volkoren boterhammen

1 met appelstroop

1 met komkommer, tomaat

halvarine 10 gram

 

Tussendoortje:

peer

 

Lunch:

1 geroosterde toast volkoren

veldsla

1 plak  gerookte zalm

1 tl zilverspread bieslook light 

 

Tussendoortje:

1 volkoren cracker

pindakaas

Avond eten:

100 gram kabeljauw in olijfolie

200 gram rode kool

100gram krieltjes

eigen gemaakte saus

Tussendoortje:

halfvolle kwark 150 gram

1 el goji bessen

blauwe bessen 50 gram

Low carb

Sportdag

Low carb

Ontbijt:

250 gram griekse yoghurt

rood diepvries fruit

 

 

Tussendoortje:

pruim

 

Lunch:

Recept: bananenpannekoekje

2 eieren gemengd met banaan

snufje kaneel

Tussendoortje:

worteltjes

Avond eten:

85 gram kipfilet in olijfolie

100 gram peultjes en 1 rode paprika

broccoli rijst

handje cashewnoten meegebakken

Tussendoortje:

komkommer met eigen gemaakte

yoghurt dip

Sportdag

Ontbijt:

250 gram griekse yoghurt

lijnzaad

1 eetlepel crusli 

 

Tussendoortje:

ontbijtkoek minder suiker

20+ smeerkaas en tomaat

 

Lunch:

2 volkoren boterhammen

gekookt ei, sla

halvarine

150 ml magere melk

 

Tussendoortje:

sinaasappel

 

Avond eten:

85 gram kalkoenfilet in olijfolie

150 gram gekookte aardappelen

1 plakje gesmolten kaas 30+

250 gram bloemkool

Tussendoortje:

eigen gemaakte appelflap in oven

filodeeg 1 vel

1 tl poedersuiker

1 appel & 10 gram rozijnen

sportenforfun

Vandaag op de planning:

Planken is vaak een hele lastige oefenining..Nu hebben jullie het al even gedaan en ben ik heel benieuwd welke opties jij nog meer kan? Letten jullie wel op dat jullie je navel in drukken?

En niet jullie rug voelen?

Goodluck

opdracht

Hou een week lang alle stappen bij. Hoeveel stappen maak jij op een dag?

bottom of page