top of page
Voedselfotografie

Reflect(L)eren

Wij zijn geen kleine kinderen meer!

We kennen het allemaal wel 1 koekje of 1 handje vol chippies, wat uiteindelijk toe leidt naar een lege zak chips. Vaak eten we zonder dat we het doorhebben of blijf je maar denken aan het eten en moet het gewoon op! Door voor de tijd afspraken te maken met jezelf over wat je mag eten helpt het je om je daar ook aan te houden! We zijn geen kleine kinderen meer die de hele snoepfabriek leeg moeten kopen, wij kunnen best NEE zeggen tegen verleidingen. Wij moeten ons doel voor ogen houden en ons hierop richten en gewoon genieten van wat wij wel mogen! Probeer het eens!

​

Cijfer je smokkel! Is het een 9 waard? Geniet er dan van. Is het puur om wat te snoepen of omdat het er ligt? Laat het dan gewoon staan! Neem alleen de dingen die je ECHT lekker vindt. Mocht je op dat moment alles een 9 waard vinden? Kijk dan naar de aantal kcalorieen en hoelang jij hier voor moet bewegen. Is dat het jou waard??

​

Reflecteer je eetgedrag met deze onderzoeksvragen op de momenten dat jij behoefte hebt om te smokkelen:

Waarom eet ik? (emotie, gezelligheid, verveling, gewenning, te weinig suiker?)

Wanneer eet ik? (als ik honger heb, als ik het zie, als ik er zin in heb, als ik er aan denk?)

Wat eet ik? (kies je al voor wat gezonds of toch ongezond?)

Hoelaat eet ik? (zoek een tijdstip wanneer je vaak smokkelt, onthoud dat voor de volgende keer zodat je dan kan zorgen dat je daarvoor al iets eet dus verzadigd bent)

Is dit mijn calorieën waard? (geniet ik er ook echt van of prop ik het gewoon in mijn mond?)

Kan ik dit laten staan? om zo te werken aan mijn doelen en een bewuste keuze te maken? (Ja? Je hebt jezelf door bewust te denken opties gegeven om wat anders te eten. Super ga zo door! Nee: Richt je op producten die ook lekker zijn en verantwoord.)

Wat voor lekkers kan ik wel eten wat in mijn dagprogramma past? Genoeg lekkere opties die je wel mag eten! Tip : Maak een lijstje met hapjes die je heel erg lekker vind en gezond zijn. Wanneer jij zin hebt in wat lekkers kan je dus op deze lijst kijnen en is het gelijk overzichtelijk wat je beter kan nemen.  Gezond eten kan ook heel lekker zijn.

Mijn ervaring: ‘Smiddags lekker lunchen, ‘s avonds lekker uit eten. Maar een bewuste keuze maken ho maar? Ik zie spare ribs op de kaart staan, een lekker toetje, maar ook vis en magere gerechten. Ja ik ben dol op alles! Maar wat neem ik nu? Als ik alles neem ben ik dubbel zo slecht bezig! Veel mensen denken: ik ben nu toch al verkeerd bezig, maar dit is een gedachte die erg zonde is! Als je van tevoren afspraken maakt met jezelf, het menu bestudeert en daarin een keuze maakt. Kan je best gezonde keuzes maken. Ik eet vanavond een vis zonder saus maar wel mijn toetje of ik neem iets bewust en neem nog een lekker wijntje! Ook ga ik vaak de mist in met smokkeldagen. Ik wil dan opeens ALLES. Maar moet dat? Nee! Ik geniet al vaak van een paar patatjes, dus een hele puntzak friet is onnodig! De eerste smaak is toch vaak het lekkerst. Je mag oftwel je MOET lekker gaan genieten, maar met mate!!            

xxxx Lonneke

17873483842650274.jpg

week menu

low carb dag

 

Ontbijt:

Mixje van marlou(zie recept)

 

Tussendoortje:

Tomaatjes

​

Lunch:

1 wortelwrap

carpaccio

handje pijnboompitten

1tl gerasperd kaas 30+

Rocula/veldsla/

zilveruitje

​

Tussendoortje:

100 gram vanille yoghurt

1 tl chiazaad

 

Avond eten:

85 gram gebakken zalm

cottage cheese

boontjes

rode paprika

in olijfolie

​

Tussendoortje:

tomaten spiezz met mozzerella light

​

​

Sport dag

​

Ontbijt:

2 snee boterham volkoren

1eetlepel hüttenkäse

halve appel op boterham 

150 ml magere melk

halve appel gewoon opeten

 

Tussendoortje:

komkommer

 

Lunch:

1 volkoren geroosterd brood

bleekselderij

1 el rode kidneybonen

veldsla (gek maar lekker!)

 

Tussendoortje:

1 knäckebröd volkoren

kipfilet vleeswaren

peper

​

Avond eten:

75 gram ossenhaas reepjes

gebakken champignongs

winterpeen

courgette

zilvervliesrijst 100 gram ongekookt

gebakken in dopje olijfolie

​

Tussendoortje:

150 gram half volle yoghurt

gevuld met abrikozen

Lowcarb dag

​

Ontbijt:

200 gr halve yoghurt

1 kiwi

1 el lijnzaad

​

Tussendoortje:

2x halve ananas gerold in

2x vleeswaren kipfilet

 

Lunch:

salade 

1,5 el tonijn uit blik (waterbasis)

1 el hüttenkäse

1 el bosuitjes

rocula/veldsla

 

Tussendoortje:

snoeppaprika

​

Avond eten:

1 quorn vega filets

200 gram spinazie

1 el cashewnoten

gebakken in dopje olijfolie

​

Tussendoortje:

klein schaaltje komkommer

met eigen gemaakte yoghurt dip

Sport dag

​

Ontbijt:

2 volkoren boterham 

2 gekookte eieren

tomaat met peper

1xhalvarine 5 gram

rocula sla

 

Tussendoortje:

sinaasappel

 

Lunch:

1 halve Italiaanse bol

1 schijf ananas

1 tl tomatenketchup

1,5 plak kaas 30 +

in de oven

 

Tussendoortje:

komkommer

​

Avond eten:

85 gram kipfilet

150 gram japanse wok groente

2 opscheplepels gekookte aardappelen

gebakken in dopje olijfolie

​

Tussendoortje:

150 gram half volle yoghurt

handje walnoten

appelstukjes erin

kaneel

opdracht

Reflecteer jou eetgedrag? Waarom eet jij door? En hoe kan je dit stoppen?

sportenforfun

Vandaag op de planning:

Even extra buik,billen en benen in 30 minuten. Je hebt hier een stoel voor nodig en twee flesjes!

​

​

Goodluck

bottom of page